Фалшива новина се оказа драматично предадената от световните медии история на

...
Фалшива новина се оказа драматично предадената от световните медии история на
Коментари Харесай

ББС: Фалшива новина е, че пастор в Италия е починал, след като дал респиратора си на по-млад човек

Фалшива вест се оказа драматично предадената от международните медии история на 72-годишният пастор Джузепе Берардели, който умрял в Италия от ковид, тъй като сякаш дал респиратора си на по-млад пациен с ковид. 

Това оповестява ББС.

Близките му описаха, че пасторът просто не можел да понася респиратора и по тази причина го е отказал. Имал е предшестващо заболяване. 

Джузепе Форести, който работил с него в епархията Касиньо заяви публично, че новината е доста  " подправена " - и Берардели просто не е могъл да понася машината, защото е имал предшестващо заболяване, при което е лекуван с нея.

А католическата осведомителна организация цитира генералния секретар на епархията отец Джулио Делавите, който споделя: „ Не имало даряване на респиратор “.

Виж историята на пастора Берардели в оригинал - https://cruxnow.com/covid-19/2020/03/fake-news-aside-friend-says-priest-dead-of-coronavirus-was-still-a-special-person/

Новината бе тиражирана от редица международни медии и български. Мина по съвсем всички малките екрани, само че никой не си направи труда да пусне опровергаване, откакто истината се оказа не толкоз трагична.

Линк към уеб страницата на ББС- https://www.bbc.com/news/world-europe-52015969

 





PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР